8 ημέρες οδικώς

Γύρος Σικελίας – Ελληνόφωνα χωριά

Άλμπερο Μπέλο, Ματέρα, Ρήγιο, Μεσσήνα, Κεφαλού, Παλέρμο, Μονρεάλε, Ακράγαντας, Κατάνια, Συρακούσες, Αίτνα, Ταορμίνα, Τάραντας, Λέτσε, Κοριλιάνο, Στερνατία, Καλημέρα

Αναχώρηση:

Δευτέρα 17/6 έως και Κυριακή 23/6/2024 (8 ημέρες) – Αγίου Πνεύματος

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:  860,00 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  +225,00 €
ΠΑΙΔΙΚΟ (2-12 ΕΤΩΝ):  730,00 €
CHECKPOINTS & ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ:  60,00 €

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση το μεσημέρι και αναχώρηση για Πάτρα/Ηγουμενίτσα . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι / Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ
Άφιξη το πρωί στο Μπάρι/Μπρίντιζι. Στάση στο Άλμπερομπέλο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Ματέρα. Τελευταίος μας σταθμός το Ρήγιο. Άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ΗΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο «Magna Graecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα που κατασκεύασε ο γλύπτης Φειδίας. Στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο και πέρασμα από τα στενά της Μεσσήνας. Εκεί θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό και το αστρονομικό ρολόι και το καθεδρικό ναό. Αναχωρούμε για την Κεφαλού, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην ΠιάτσαΝτουόμο και το ναό του Ρογήρου. Στην συνέχεια στο Παλέρμο, θα γνωρίσουμε τηνπλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το ΠαλάτσοΡεάλε.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Μετά το πρωινό πρώτος μας σταθμός το Μονρεάλε όπου θα επισκεφθούμε τονκαθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά και το μοναστήρι των Φραγκισκανών. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Στην κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε το ναό της Ομόνοιας,την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα,τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και τωνΔιοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την Κατάνια.Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Συρακούσα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το νησάκι της Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε κατόπιν για το Ηφαίστειο της Αίτνας. Στο «Ταυρομένιο» θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια και θα δούμε το Ελληνικό θέατρο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, ο Τάραντας. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο, είναι ο καθεδρικός ναός και το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού.Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΠΑΡΙ
Πρωινό και αναχώρηση. Στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του.Επόμενη στάοη στην Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα».Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο τηςπεριοχής. Με αυτές τις εικόνες αναχωρούμε για Μπάρι/Μπρίντιζι από που θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι και με ενδιάμεσες στάσεις αναχώρηση για την Αθήνα

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4/τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες για την διαδρομή Ελλάδα–Ιταλία (μετ’ επιστροφής)
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις–μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔEN ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Check-point πόλεων και δημοτικοί φόροι: 60€
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
 • Ελάχιστη συμμετοχή ταξιδιωτών ανά group 25 άτομα
 • Η εκδρομή μας έχει αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας στο ταξίδι από οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής!

Δρομολόγια πλοίων:

17/06  Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι // 01:00 – 09:00
22/06  Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα // 22:30 – 08:00


Σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε άλλο τύπο  καμπίνας και  κατόπιν διαθεσιμότητας oι τιμές είναι κατ’ άτομο με επιστροφή: