Δαλματικές Ακτές

Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούντβα – Μπαρ

5ήμερη Εκδρομή


ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

29 Ιουνίου – 03 Ιουλίου

25-29 Ιουλίου

17-21 Αυγούστου

23-27 Αυγούστου

04-08 Σεπτεμβρίου

21-25 Σεπτεμβρίου


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  265,00€

Πρόγραμμα 5ήμερης εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΜΠΑΡ – SUTOMORE. Συγκέντρωση και βραδινή αναχώρηση (το προηγούμενο βράδυ) για το Μαυροβούνιο. Η διαδρομή μας,  με ενδιάμεσες στάσεις , μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Συνεχίζουμε και μέσω Δυρραχίου, φθάνουμε το πρωί στο Μπαρ, την πρώτη από τις πόλεις των Δαλματικών Ακτών, που θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το βράδυ, ακολουθεί προαιρετική βραδινή έξοδος στην παραλία. Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ -KOTOR 
Πρωινό και στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Μπούντβα, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή. Η αγαπημένη πόλη των τουριστών του Μαυροβουνίου, Μπούντβα, πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «βους». Και βέβαια, ήταν και πάλι η δαιμόνια ελληνική φυλή που ίδρυσε την πόλη σε στρατηγικό σημείο στην Αδριατική ακτή! Πρώτη στάση για φωτογραφίες στο «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως όχι άδικα χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής.  Επίσκεψη  εν συνεχεία στην παλιά πόλη της Μπούτβα,με ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε την όμορφη καστροπολιτεία. Αργότερα,ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή στον κόλπο του Κότορ, επίσκεψη στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Η διασημότερη πόλη της χώρας, η «Νύμφη της Αδριατικής», όπως αποκαλούν το Κότορ για την ομορφιά του με τη γαλάζια θάλασσα, το πράσινο βουνό, αλλά και την παλέτα των διαφορετικών έντονων χρωμάτων, είναι μια πόλη με κουλτούρα και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (περιήγηση)-TIVAT- PORTO MONTENEGRO.
 Αναχωρούμε, νωρίς το πρωί, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή, για την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία διαθέτει σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1.300 ετών. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Νιώθει κανείς να πετά πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία, που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο, που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο Ντουμπρόβνικ.Κατά την επιστροφή μας επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό PORTO MONTEΝΕGRO στην παραλία του TIVAT. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ: SUTOMORE – (CETINJE – ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ) 
Πρωινό και η ημέρα μας είναι ελεύθερη για να την διαθέσει κανείς, όπως επιθυμεί. Προαιρετική εκδρομή στο όμορφο, γραφικό Cetinje, παλιά βασιλική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και στην Ποντγκόριτσα, τη σύγχρονη πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Ακολουθώντας μια πολύ όμορφη διαδρομή προς την ενδοχώρα, μέσα από τη λίμνη Σκόδρα επισκεπτόμαστε αρχικά την Ποντγκόριτσα και στη συνέχεια το Cetinje. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
Αναχώρηση, νωρίς το πρωί, για την πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*.
Πρωινό καθημερινά (2 σε πακέτο).
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
Τοπικός ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Κρουαζιέρα στη Μπούντβα (7€ ανά άτομο).
Δημοτικός φόρος πόλης (2€ ανά άτομο/ημέρα).
Checkpoint κλπ (25€ ανά άτομο).
Ακουστικά για την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ (2€ ανά άτομο).
Προαιρετική εκδρομή σε Cetinje και Ποντγκόριτσα (10€ ανά άτομο).
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό