ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Παρασκευή 15 έως και Καθ. δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Τιμή συμμετοχής: 245,00€ το άτομο σε 2κλινο.

1 ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ.
Ξεκινάμε την εκδρομή μας σε Καβάλα – Δράμα και καρναβάλι Ξάνθης με αναχώρηση 08.00 το πρωί από Ομόνοια. Ύστερα θα πραγματοποιήσουμε μία ενδιάμεση στάση για καφέ και πρωινό στο ύψος της Λαμίας. Έπειτα συνεχίζουμε για το ύψος της Λάρισας όπου θα έχουμε την επόμενη στάση μας για μεσημεριανό γεύμα. Αφού γευματίσουμε παίρνουμε τον δρόμο για καβάλα μέσω της Εγνατίας οδού. Στο κομμάτι της όμορφης διαδρομής έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε δύο όμορφες λίμνες την Κορώνεια και την Βόλβη, προτού καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας Esperia Hotel για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Ύστερα θα έχουμε Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη όμορφη πόλη της καβάλας με τις κρυστάλλινες ακτές, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Χτισμένη αμφιθεατρικά κατά μήκος της θάλασσας, στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, η Καβάλα σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε και να την θαυμάσετε το φωταγωγημένη εκείνη και το κάστρο της. Ολόκληρη η ακρόπολη είναι κτισμένη με ακατέργαστες πέτρες τοπικού γρανίτη, ανακατεμένες με κομμάτια από τούβλα και μάρμαρα. Μπαίνοντας από την κεντρική της είσοδο, βλέπετε ότι χωρίζεται στον εσωτερικό και εξωτερικό περίβολο από ένα εγκάρσιο τείχος. Ο εσωτερικός περίβολος αποτελούσε και το σπουδαιότερο τμήμα της ακρόπολης, γιατί περιέκλειε όλους τους απαραίτητους χώρους για την άμυνα της. Τέλος μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό σε κάποιο bar restaurant με ιδιαίτερη θέα σε όλη την πόλη της καβάλας προτού Επιστρέψεπ ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
2 ΗΜΕΡΑ: ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΔΡΑΜΑ.
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας γεύμα θα αναχωρήσουμε για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων σε απόσταση δεκαεπτά χιλιομέτρων από την Καβάλα. Η πρώτη επαφή με τον χώρο έγινε το 1861 και ολοκληρώθηκε το 1956 από Έλληνες αρχαιολόγους. Σημαντικά ευρήματα είναι η Εγνατία οδός, τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αγοράς, η «φυλακή» του Απόστολου Παύλου, καθώς και το αρχαίο θέατρο το οποίο διαθέτει κυκλική ορχήστρα και παρόδους ισοδομικά χτισμένους. Εκεί ο Απόστολος Παύλος, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία έξω από την πόλη, στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού, βάφτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, την Αγία Λυδία και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για την Δράμα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στη πόλη και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Αφού απολαύσουμε την Δράμα Επιστέφουμε στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση.
3 Ημέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ.
Μετά το πρωινό μας γεύμα αναχωρούμε για τη Λίμνη Βιστωνίδα, έναν από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας. Ύστερα Θα επισκεφθούμε το γραφικό Πόρτο Λόγος, το οποίο βρίσκεται στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος. Σήμα κατατεθέν του χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας ξύλινης πλωτής εξέδρας. Κατόπιν ξεκινάμε για την πόλη της Ξάνθης, την πόλη με τα χίλια χρώματα, τους ήχους και την ζωή. Στην Ξάνθη συναντάμε αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτους δρόμους, που συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης, που σήμερα κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες .Το Καρναβάλι Ξάνθης αγκαλιάζετε από Ξέφρενους ρυθμούς, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χορούς σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, που θα μας βάλουν στο κλίμα των Αποκριών. Στο Καρναβάλι Ξάνθης Θα έχουμε αρκετό χρόνο να ευχαριστηθούμε το φαντασμαγορικό γεγονός και να γευματίσουμε σε ένα απο τα πολλά μαγαζάκια που υπάρχουν. Ύστερα Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, και το βράδι σας περιμένουμε για το εορταστικό δείπνο( Το αποκριάτικο πάρτι με μουσική, DJ και απεριόριστη κατανάλωση κρασιών και αναψυκτικών.
4 Ημέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ.
Μετά το πρωινό μας γεύμα αναχωρούμε για μια μικρή περιήγηση στης πόλη με το πούλμαν όπου θα δούμε της καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, τα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, τα κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Τέλος παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή σε Καβάλα – Δράμα και καρναβάλι Ξάνθης και μία ενδιάμεση στάση για γεύμα και καφέ.

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν της εταιρίας μας 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Esperia Hotel 3*
3 Πρωινά και 3 Δείπνα σε μπούφε στο ξενοδοχείο,
απεριόριστη κατανάλωση κρασιών και αναψυκτικών με
μουσική dj την ημέρα του εορταστικού αποκριάτικου δείπνου
Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
Ο φόρος διαμονής όπου καταβάλετε στο ξενοδοχείο 1,5€ με 2€ την ημέρα το δωμάτιο