ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ

Σαββάτο 16 έως και Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Τιμή συμμετοχής: 150,00€ το άτομο σε 2κλινο.

Ημέρα 1η: Αναχώρηση από πλατεία Ομονοίας (Hondos Center), με προορισμό την Οχρίδα. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα. Διέλευση των συνόρων από το τελωνείο Νίκης (απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες). Ακολούθως, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, δίπλα στον εθνικό δρυμό Πελιστέρ, φθάνουμε στον τελικό μας προορισμό, την Οχρίδα. Η «Νύμφη της πόλης» προστατευόμενη από την UNESCO ως
σημαντικότατος υδροβιότοπος και ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με υποδειγματική τουριστική υποδομή και χαλαρωτική διάθεση, γοητεύει με την αυθεντικότητα και το χρώμα της. Κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε διπλό λόφο στις ανατολικές όχθες της λίμνης, η κεραμοσκέπαστη πόλη της Οχρίδας αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Η μέρα ξεκινά με πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχώρηση για περιήγηση στην καστροπολιτεία της Οχρίδας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σημαντικά μνημεία της πόλης και το Κάστρο Σαμουήλ. Αργότερα, αναχωρούμε για το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Μέσω μιας υπέροχης παραλίμνιας διαδρομής, φθάνουμε στο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στο σημείο, όπου ο ποταμός Ντριμ εκβάλλει στη λίμνη της Οχρίδας. Περιήγηση στο μοναστήρι, από όπου ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος τον εκχριστιανισμό των Σλάβων. Αργότερα, χρόνος ελεύθερος για αναμνηστικά δώρα στις υπαίθριες αγορές, που βρίσκονται έξω από το μοναστήρι και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στην Οχρίδα. Για το υπόλοιπο της ημέρας υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα, ψώνια, καφέ, ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση με μουσική και φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Σύντομη στάση στην Μπίτολα με περιήγηση στον πεζόδρομο της πόλης. Διέλευση των συνόρων και αργότερα χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Τέλος, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Αρχηγός – συνοδός.
Διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στην πόλη της Οχρίδας, πάνω στη λίμνη.
Τοπικός ξεναγός στην Οχρίδα.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται:

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.