ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

Ημερήσια Εκδρομή

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  45,00 €

Αναχώρηση: 6.00 Πλ. Κυψέλης | 6.15 Ομόνοια

Αναχώρηση 06:00 από το γραφείο μας (Βελβενδού 3 – Πλ. Κυψέλης) και 06:15 από Ομόνοια (Hondos Center) και με ενδιάμεση στάση για καφέ στον ισθμό της Κορίνθου κατευθυνόμαστε για Πόρτο Χέλι διασχίζοντας τα λουτρά ωραίας Ελένης, την Επίδαυρο και το Κρανίδι. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο μας «Μπαρμπαγιάννης» και ξεκινάμε για την ημερήσια κρουαζιέρα μας στα νησιά του Σαρωνικού. Θα περιηγηθούμε και θα ξεναγηθούμε γύρω από τα πιο όμορφα, ρομαντικά και ιστορικά νησιά της Ελλάδας. Την Ύδρα και τις Σπέτσες. Θα ταξιδέψουμε κόστα – κόστα γύρω τους, θα εξερευνήσουμε τη μορφολογία τους και τις παραλίες τους και θα έχουμε και στα δύο ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα και την μοναδική τους αρχιτεκτονική. Θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και στα ηρωικά κατορθώματα των κατοίκων τους και θα νιώσουμε τη μοναδική αύρα που αναβλύζει η πολύχρονη ιστορία τους.
Η Ύδρα αποτελεί σημαντικό τόπο της Ελλάδας. Η ονομασία του νησιού οφείλεται στην ύπαρξη πηγών με άφθονο πόσιμο νερό κατά την αρχαιότητα. Το νησί υπήρξε γενέτειρα σημαντικών ναυάρχων και πολιτικών, οι οποίοι έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ελληνική επανάσταση του 1821. Από τις ναυτικές της οικογένειες κατάγονταν τα μέλη της ναυτικής οικογένειας Κουντουριώτη, τα μέλη της ναυτικής οικογένειας Τομπάζη και άλλοι. Σημαντική γιορτή αποτελούν τα Μιαούλεια, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο προς τιμήν του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νησιού είναι η συνεισφορά του στις τέχνες. Στο αρχοντικό του Εμμανουήλ Τομπάζη στεγάζεται παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών. Διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαρκ Σαγκάλ, πέρασαν από το νησί και το αποτύπωσαν στα έργα τους. Στην Ύδρα έχουν πραγματοποιηθεί και τα γυρίσματα της πρώτης αμερικάνικης ταινίας με γυρίσματα στην Ελλάδα, «Το παιδί και το δελφίνι», με πολλές άλλες κινηματογραφικές παραγωγές να ακολουθούν.
Οι Σπέτσες είναι ένα ακόμη όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Απέχοντας μόλις 1,5 ναυτικό μίλι από την Ερμιονίδα, είναι ένα εύκολα προσβάσιμο νησί για όποιον θέλει να το επισκεφθεί. Το όνομα του νησιού προέρχεται από τη λέξη «Πιτυούσα», η οποία στην αρχαία ελληνική σημαίνει «αυτή που έχει πεύκα» και μαρτυρεί την ύπαρξη πεύκων στο νησί κατά την αρχαιότητα. Οι ναυτικές οικογένειες των Σπετσών, μαζί με της Ύδρας και των Ψαρών, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ναυμαχίες που εξελίχθηκαν κατά την επανάσταση του 1821. Σημαντική στην πορεία της υπήρξε η Ναυμαχία των Σπετσών, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822. Στη μνήμη της ναυμαχίας αυτής πραγματοποιήθηκε η ανέγερση της εκκλησίας της Παναγίας Αρμάτας και πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ της Αρμάτας, το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες. Στο νησί βρίσκεται και το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Μεταφορές – Μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν του γραφείου μας.
Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Εισιτήριο κρουαζιέρας.
Φ.Π.Α.