ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ – ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ.

Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ – Αγία Αικατερίνη – Όρος των Ελαιών – Ιερουσαλήμ – Γαλιλαία – Αγία Σιών – Ναζαρέτ – Ιεριχώ

Τετάρτη 17/05/2023 έως και Τρίτη 23/05/2023

7ήμερη αεροπορική εκδρομή

Αναχώρηση: 17/05/2023

Τιμή συμμεροχής: 1.100,00 € το άτομο σε 2κλινο με ημιδιατροφή (1.260,00 € σε μονόκλινο)

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος για τις τυπικές διαδικασίες. Πτήση 10.45 π.μ. για Τελ Αβίβ. Άφιξη 12.45 στο αεροδρόμιο Ben Gurion. Μετά τις διατυπώσεις, επιβίβαση στο λεωφορείο που θα προσκυνήσουμε στη Λύδδα τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε την ορεινή πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Καθώς και την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Στη συνέχεια θα πάμε στη Βηθλεέμ, θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια Λείψανα για προσκύνηση. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγίας Μάρθας & Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Νωρίς το πρωί 03:30 π.μ. αναχώρηση μετά το πρόγευμα για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ακολουθώντας την διαδρομή από την Νεκρά Θάλασσα και δια της κοιλάδας του Άραβα Εϊν Γκεντι Εϊν Μποκεκ θα φτάσουμε με τις κατάλληλες στάσεις στο παραθαλάσσιο θέρετρο Εϊλάτ και στη συνέχεια στο συνοριακό πέρασμα Taba, απ’ όπου, μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δίπλα από την Μονή. Δείπνο – Διανυκτέρευση. Το βράδυ όσοι επιθυμούν θα ανέβουν στην Αγία κορυφή εκεί όπου ο Μωυσής πήρε τις δέκα εντολές (υψόμετρο 2280 μέτρα) με συνοδεία Βεδουίνου.

3η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΗΘΛΕΕΜ.

Πρωινό και μεταφορά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, το αρχαιότερο μοναστήρι σε λειτουργία από τον 4ο αιώνα, θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας Αικατερίνης στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βάτου «της φλεγόμενης και μη καιόμενης», κατόπιν θα δούμε το φυτό της Αγίας Βάτου, το μουσείο της Μονής με τις σπάνιες εικόνες του 6ου αιώνα (διατηρήθηκαν και σώθηκαν από τις εικονομαχίες λόγω της απόστασης και της ερήμου του Σινά, καθώς και της παντελούς έλλειψης υγρασίας στην έρημο. Επόμενο σημείο της ξενάγησης μας το πηγάδι του Ιοθώρ, πεθερού του Μωυσή. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οστεοφυλάκιο της Μονής με το άφθορο σκήνωμα του Αγίου Στεφάνου του Σιναΐτου. Χρόνος ελεύθερος για λίγα ψώνια από τα μικρά καταστήματα της Μονής για το πρόγευμα μας, ξεκούραση. Το απόγευμα μεταφορά στη Μονή για παρακολούθηση του κατανυκτικού εσπερινού και συνομιλία με τους Πατέρες της Μονής. Στη συνέχεια ετοιμασία και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Βηθλεέμ. Άφιξη αργά το βράδυ με τις κατάλληλες στάσεις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Όρος, καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ, βασιλιά του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ, βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο, την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για επίσκεψή στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Συνεχίζουμε για τη Μικρή Γαλιλαία ή Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

Πρωινό και Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου – σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση εκεί που ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι στον Κύριο μας. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανής. Ξενάγηση στο Τείχος των Δακρύων και τα Τεμένη Ομάρ και Ελ Άκσα. Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Εν συνεχεία προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ.

Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ την παραθαλάσσια, κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παράλυτου, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε τους Μακαρισμούς και ευλόγησε τούς πέντε άρτους στην έρημο και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

7η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΛΗΔΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθει η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος. Στη συνεχεία στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού του. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κάνουμε στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικά φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

*Αεροπορικά εισιτήρια με φόρους

LY 542 17 MAY ATH-TLV 10:45 – 12:45
LY 543 23 MAY TLV-ATH 18:30 – 20:40

*Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* mount David hotel & shepherds-house Hotel ΗΒ.
*Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
*Ξενάγηση όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
*Φόρος συνόρων Ισραήλ
*Φόρος συνόρων Αιγύπτου
*φόρος προτεκτοράτου Σινά.
*Μεταφορά με λεωφορεία στο όρος Θαβώρ και Άγιο Σάββα.
*Αχθοφορικά.
*Διαμονή στο Σινά στο ξενοδοχείο Morgenland hotel 3* HB ή στον Ξενώνα της Μονής HB
* Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 20€.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
*Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα
*Ότι είναι προαιρετικό
*Είσοδοι σε μουσεία και αρχ. χώρους (τάφος Λαζάρου 2€, Ανάληψη 2€, ανάβαση Σαρανταρίου με βαν 10€)