Σ Κ Υ Ρ Ο Σ

3ήμερη εκδρομή

Παρασκευή 28 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024


Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Δίκλινο/Τρίκλινο:  210,00 € .

Παιδιά έως 10 ετών με δύο ενήλικες μόνο 155 ευρώ!
Παιδιά 0 έως 5 ετών δωρεάν!
Επιβάρυνση μονόκλινου + 50 ευρώ για όλες τις ημέρες!

1η μέρα: Αθήνα – Κύμη – Σκύρος:

Ξεκινάμε την εκδρομή μας νωρίς το πρωί και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις θα μεταβούμε στην Κύμη Ευβοίας από όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο των 12:00 για την όμορφη Σκύρο. Φτάνοντας στο νησί θα μας υποδεχθεί το γραφικότατο λιμάνι της Λιναριάς όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας σε κάποιο από τα ταβερνάκια της περιοχής με θέα το απέραντο μπλε του Αιγαίου Πελάγους. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη Χώρα για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Έπειτα ακολουθεί απογευματινό tour της Χώρας με έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας . Θα εξερευνήσουμε το κάστρο της πόλης και τη μονή Αγίου Γεωργίου, το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλταιτς το οποίο ιδρύθηκε το 1964 και διαθέτει εκθέματα με αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης. Το tour καταλήγει στην πλατεία Μπρούκ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Ακολουθούν ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτεύρευση.

2η μέρα:
Ξεκινάμε την ημέρα μας με το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια με μία επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Σκύρου με τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα της Μυκηναϊκής και Πρωτοελλαδικής περιόδου του νησιού. Ιδιαίτερο έκθεμα αυτό της αναπαράστασης του Σκυριανού Σπιτιού που μας δίνει την αίσθηση αναδρομής στο παρελθόν. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την οργανωμένη παραλία Καλαμίτσα όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της. Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε προς το « Κτήμα Μουριές » για να παρατηρήσουμε από κοντά τα φημισμένα «Σκυριανά Αλογάκια» , μία αρχαία ελληνική ράτσα αλόγου που διαφέρει από τις υπόλοιπες λόγω του ιδιαίτερου μικρού μεγέθους των αλόγων,κατατάσσοντας τα σε κατηγορία πόνυ! Είναι επίσης ένα ιδιαίτερο είδος λόγω της σπανιότητας τους, συνολικά υπάρχουν 300 σκυριανά αλογάκια σε όλο τον κόσμο από τα οποία τα 190 βρίσκονται στο νησί , στο κτήμα θα απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας. Μετά τα ιδιαίτερα αυτά αλογάκια ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βραδάκι προαιρετική έξοδος στο café / bar « Αιγαιορις » για βραδινό ποτό σε χώρο με όμορφο πράσινο γκαζόν , ζωντανή μουσική , πισίνα και θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτεύρευση.

3η μέρα:
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την περιοχή Πευκο και πιο συγκεκριμένα για την κρουαζιέρα μας σε Γαλάζιες Σπηλιές και το νησί Σαρακήνο. Το προσωπικό του πλοίου θα φροντίσει να μας «φιλέψει» τοπικούς μεζέδες και τσιπουράκι εν πλω ενώ για τον κάθε ένα μας θα τοποθετηθούν ομπρέλες στην παραλία. Υπάρχει και η επιλογή γεύματος στο σκάφος με έξοδα ατομικά. Μετά την όμορφη κρουαζιέρα μας , μετάβαση στο λιμάνι της Λιναριάς για φαγητό και τις τελευταίες αγορές μας πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κύμη. Η επιστροφή στην πόλη μας υπολογίζεται αργά το βράδυ μετά από το πιο αναζωογονητικό τριήμερο! Στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την κρουαζιέρα υπάρχει η εναλλακτική ελεύθερου χρόνου στο Λιμάνι της Λιναριάς για άπειρες βουτιές , φαγητό και βόλτα. (το δηλώνουμε κατά την κράτηση).

Όλες οι μεταφορές μας με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Χώρα της Σκύρου
2 πρωινά σε μπουφέ
Ακτοπλοικά Εισιτήρια Κύμη – Σκύρος και επιστροφή
Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας κατά όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Φ.Π.Α.
Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:

Προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους και ότι άλλο δεν αναφέρεται ρητώς στο πρόγραμμα.
Εισιτήριο Κρουαζιέρας σε Γαλάζιες Σπηλιές και Σαρακήνο (25.00 ευρώ/άτομο).
Φόρος διαμονής 7.00 ευρώ / ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση – Πληρώνετε απευθείας στη ρεσεψιόν.