Ρουμανία – Βουλγαρία

(Βουκουρέστι – Καρπάθια – Μπρασόβ – Σόφια)

6ήμερη Εκδρομή

Σαββάτο 29 Ιουνίου έως και Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 375,00€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΣΟΦΙΑ Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου θα περάσουμε τον έλεγχο διαβατήριων. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Η διαδρομή μας οδηγεί στον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά, ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Μετά τα σύνορα σε 70 χιλιόμετρα θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης με τοπικό ξεναγό. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο. Θα δούμε επίσης, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα θα κάνουμε μία βόλτα στην παλιά πόλη να την απολαύσουμε την νυχτερινή ζωή του Βουκουρεστίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΦ Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Καντακουζηνών. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Αργότερα, πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια και στην πόλη Μπραν, θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες, τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας, θα επισκεφτούμε την ιστορική, αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με τη διάσημη Μαύρη Εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ Πρωινό και αναχώρηση για τη Βουλγαρία με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση, με επαγγελματία τοπικό ξεναγό, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την πόλη της Σόφιας, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βίτοσα. Από την ξενάγησή μας δεν θα μπορούσε να λείψει η πιο αξιόλογη εκκλησία της Σόφιας, ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νέφσκι, η οποία έχει διακοσμηθεί από τους καλύτερους Βούλγαρους και Ρώσους καλλιτέχνες με επένδυση από αλάβαστρο, όνυχα και υπέροχες τοιχογραφίες. Θα δούμε την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο της Σόφιας. Στην συνέχεια, χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ Πρωινό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και τον απαραίτητο έλεγχο. Από την γνωστή πλέον διαδρομή και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στην Αθήνα το βράδυ.

Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
5 πρωινά στα ξενοδοχεία.
Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Επίσημος ξεναγός στη Ρουμανία και στη Σόφια.
Αρχηγός – συνοδός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.
Φόρος διαμονής και πόλεων (30€).


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.


ΧΡΕΩΣΕΙΣ:

Eίσοδος στο Κάστρο Πέλες: 50 lei, περίπου 10€.
Είσοδος στον Πύργο του Κόμη Δράκουλα: 50 lei, περίπου 10€