ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

4ήμερη εκδρομή

Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου έως και Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024


Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Δίκλινο Δωμάτιο:  335,00 €.
Τρίκλινο Δωμάτιο:  335,00 €.
Παιδί από 0 έως 4 ετών:  Δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων.
Παιδί από 5 έως 12 ετών:  215,00 € στο δωμάτιο των γονέων.

1η ΜΕΡΑ:

Μεγάλη Παρασκευή: (Πειραιάς – Σύρος – Περιφορά επιταφίου):

Αναχωρούμε για την Τετραήμερη εκδρομή στην Σύρο 7.00 το πρωί από ομόνοια με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο για Σύρο και άφιξη στο γραφικό λιμάνι της περίπου στις 12.45 το πρωί. Μετά την αποβίβασή μας θα έχουμε στην διάθεσή μας χρόνο ελεύθερο για μεσημεριανό γεύμα σ’ ένα από τα εστιατόρια της Ερμούπολης ( με έξοδα ατομικά). Ύστερα παίρνουμε τον δρόμο για την βάρη της Σύρου για τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας Syros Holidays. Στις 18:30 θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Ερμούπολης ώστε να παρακολουθήσουμε την περιφορά επιταφίου της ορθόδοξης ενορίας του Αγίου Νικολάου. Στην μεγαλοπρεπή πλατεία Μιαούλη αντικρίζουμε την συνάντηση τριών Ορθόδοξων Επιταφίων και την Κοινή Δέηση. Στα Μεγάφωνα ακούγονται ύμνοι από τη Χορωδία του Αγίου Νικολάου και την Μπάντα του Δήμου. Το Θέαμα αποτελεί κάτι το μοναδικό, Πρόκειται για μια βαθιά κατανυκτική εμπειρία που δύσκολα συναντάς αλλού. Την προτεινόμενη ώρα (23:00 περίπου) επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:

Μεγάλο Σάββατο: (Άνω Σύρος – Ερμούπολη – Αναστάσιμη ακολουθία):

Μετά το Πρωινό μας αναχωρούμε για τη πρωτεύουσα του νησιού και κόσμημα της Σύρου την Ερμούπολη. Η πόλη διαθέτει νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, κλασικού ρομαντισμού, επηρεασμένα δυτικά πρότυπα. Μετά την περιήγησή μας στην Ερμούπολη επισκεπτόμαστε την Άνω Σύρο, χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του του Αγίου Γεωργίου. Στην Άνω Σύρω, Θα δούμε τα κτίρια της Μητρόπολης, τα καθολικά μοναστήρια των Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων, την «πιάτσα» και το Λαογραφικό μουσείο. Αφού αποβιβαστούμε από το πούλμαν, θα περπατήσουμε στα στενά δαιδαλώδη σοκάκια και θα περιηγηθούμε εκεί που τραγουδούσαν οι τροβαδούροι της εποχής, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης. Κάθε παλιό σπίτι και κάθε εκκλησία στην Άνω Σύρο είναι ένα μνημείο 700 χρόνων. Τα ασπρισμένα σπιτάκια της, οι μικρές αυλές καίει ιδιόμορφες κομμένες στα δύο πόρτες με τα ξύλινα μπαλκονάκια της συνθέτουν μία εικόνα μοναδική. Για Όποιον το επιθυμεί θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Έπειτα μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με θεά στο Αιγαίο πέλαγο σε μία από τις μοναδικές σε θέα καφετέριες της Άνω Σύρου. Μετά την γνωριμία μας με την Άνω Σύρο επιστρέφουμε στην Ερμούπολη όπου Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), και άλλα περίφημα κτίρια, όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που αποτελεί μία από της μεγαλύτερες στην χώρας μας. Στην Ερμούπολη θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για περίπατο στην αρχοντική συνοικία των εφοπλιστών, περιήγηση στα εμπορικά και τουριστικά μαγαζάκια της περιοχής και μεσημεριανό γεύμα. Ύστερα επιστρέφουμε στην ξενοδοχειακή μας μονάδα για ξεκούραση. Αναχώρηση στις 22.00 για Ερμούπολη, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Κατόπιν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας στο γιορτινό τραπέζι. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

3η ΜΕΡΑ:

Κυριακή του Πάσχα: Γύρος του νησιού (Πασχαλινό γλέντι στο ξενοδοχείο):

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας αργά το πρωί, αναχωρούμε για ένα γύρο του νησιού ξεκινώντας από τη Βάρη, το γραφικό Μέγα Γιαλό και την Ποσειδωνία, που είναι η ωραιότερη περιοχή της Σύρου με γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες και μεγάλους κήπους. Εκεί επίσης συναντάμε τον Φοίνικα με την όμορφη μικρή αμμουδιά και τον Γαλησσά, (τραγουδισμένο από το Βαμβακάρη με τη «Φραγκοσυριανή»). Ο Γαλησσάς αποτελεί ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Σύρου, κατάφυτο με πολλά νερά και πράσιν. Στο Γαλησσά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Τέλος μετά την ολοκλήρωση του γύρου του νησιού καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου μας περιμένει το πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι.

4η ΜΕΡΑ:

Δευτέρα του Πάσχα: (Ερμούπολη – Πειραιάς):

Μετά το Πρωινό και αφού συγκεντρωθούμε θα αναχωρήσουμε για την Ερμούπολη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και χαλβαδόπιτες του νησιού. Μεσημεριανό γεύμα με έξοδα ατομικά και συγκέντρωση στο λιμάνι για επιβίβαση στο πλοίο κατά της 16:00 μ.μ. Άφιξη στον Πειραιά στις 19:30 μ.μ. και επιβίβαση στο πούλμαν για επιστροφή στην Αθήνα μας μετά από μία εκπληκτική Τετραήμερη εκδρομή στην Σύρο το Πάσχα. Η πρώτη σου εικόνα μόλις βρεθείς στη Σύρο δε μπορεί να είναι άλλη, από την γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια Ερμούπολη: Μια Χώρα που δε μοιάζει με καμία άλλη. Τα πολύχρωμα αρχοντικά και η κοσμοπολίτικη αύρα μαρτυρούν την αίγλη της τον 19ο αιώνα, όταν ήταν σημαντικό εμπορικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής του Αιγαίου.Λίγα λεπτά θα χρειαστείς μόνο στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα και λιμάνι της Σύρου, μέχρι να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στη διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Δε θα στο θυμίσει μόνο το μεγαλοπρεπές, επιβλητικό Δημαρχείο της, αλλά καθετί γύρω σου. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα αρχοντικά και η κοσμοπολίτικη αύρα προσδίδουν στην Ερμούπολη ένα χαρακτήρα ξεχωριστό, τόσο διαφορετικό από εκείνο των υπόλοιπων Κυκλάδων.

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν της εταιρίας μας.
3 Διανυκτερεύσεις στο παραλιακό ξενοδοχείο Syros Holidays Hotel 3* στην Βάρη.
3 Πρωινά σε μπουφέ – 1 Αναστάσιμο Δείπνο και 1 Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο.
Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΡΟΣ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ.
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.


Δεν Περιλαμβάνεται:

Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.
Ο φόρος διαμονής όπου καταβάλετε στο ξενοδοχείο 1,5€ την ημέρα το δωμάτιο.
Ατομικά έξοδα (ποτά & αναψυκτικά).