ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Ημερήσια Εκδρομή

Κυριακή 19 Μαΐου 2024


Αναχώρηση:  6.00 από Πλ. Κυψέλης (Βελβενδου 3) | 6.15 από Ομόνοια (Hondos Center)

Tιμή συμμετοχής:  30,00€ το άτομο

Αναχώρηση 6π.μ. από το γραφείο μας (Βελβενδού 3 – Πλ. Κυψέλης) και 06.15 από Ομόνοια (Hondos Center) και με μια ενδιάμεση στάση θα κατευθυνθούμε στην καταπληκτικά όμορφη, αρχοντική , ζωντανή καστροπολιτεία, σπίτια από πέτρα, θολωτά σοκάκια, βυζαντινές εκκλησίες και ενετικά αρχοντικά. Η Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Περπατήστε σε αυτόν τον μοναδικά συντηρημένο μεσαιωνικό οικισμό στην Πελοπόννησο με τα θολωτά του σοκάκια, τις εκκλησιές και τα αρχοντικά και νιώστε κάτοικός της. Δεν είναι τυχαίο που την πόθησαν πολλοί, ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες.
Μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στο μεσαιωνικό κάστρο και να θαυμάσετε τη θέα ή να επισκεφτείτε :
*Πρώτη στάση ,ένας καφές στο κεντρικό σοκάκι της Κάτω Πόλης στην Αγορά ή στη Μέση οδό ή στο Φόρο ή στο Παζάρι. Ήταν ο Εμπορικός δρόμος που εάν αφεθείτε σίγουρα θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.
* Κάτω Πόλη δίπλα στο θαλασσινό τείχος, με ερείπια από μισογκρεμισμένες εκκλησιές Είκοσι τέσσερις ναοί με βυζαντινά στοιχεία σώζονται σήμερα από τους σαράντα που υπήρχαν άλλοτε. *Ο Ελκόμενος Χριστός, ο παλιότερος ναός στην πλατεία της Κάτω Πόλης, εάν είστε λάτρης της βυζαντινής τέχνης, αξίζει να δείτε την Παναγία τη Χρυσαφίτισσα στην Τάπια, την Παναγία την Κρητικιά (Μυρτιδιώτισσα) και τον Άγιο Νικόλαο..
* Πάνω Πόλη με τα αρχοντικά της ,θα σας κόψει την ανάσα αντικρίζοντας τη θέα της Αγιάς Σοφιάς που κρέμεται στο βράχο
* Το Πορτέλο :η μοναδική θαλασσινή πύλη της Μονεμβασιάς
* Επιβάλλεται ένα γευστικό ταξίδι με τις γκόγκες και τα σαΐτια, τηγανητές πίτες με τυρί και υπέροχα μυρωδικά και η απόλυτη αποθέωση του ουρανίσκου μας με το κρασί «Malvasia»
Το απόγευμα αρχίζει η επιστροφή μας και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Αθήνα έχοντας την μοναδική εμπειρία αυτής της επίσκεψης.

Μεταφορές – Μετακινήσεις με ιδιόκτητο πούλμαν του γραφείου μας.
Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.