ΒΕΡΟΛΙΝΟ  |  4 Ημέρες  |  Αεροπορικώς

Αναχωρήσεις:

Από Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2024, κάθε Παρασκευή

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 495,00 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 675,00 €

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Συγκέντρωση την προγραμματισμένη ώρα στο Ε. Βενιζέλος για την απευθείας πτήση της SootAirlines για το Βερολίνο. Σήμερα θα ξεναγηθουμε στην κοσμοπολίτικη πόλη, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας.Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Από το ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου (Μπραντεμπούργκερ), μια πανώρια αψίδα – απομίμηση των μαρμάρων του Παρθενώνα. Μπροστά μας ξανοίγεται πελώρια η λεωφόρος Ούντερ ντελ Λίντεν και η κεντρική πλατεία Μαρξ Ένγκελς. Θα συνεχίσουμε με το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το Κεντρικό Πάρκο στην 17η λεωφόρο, την Αλεξάντερπλατς και τα απομεινάρια του Τείχους που χώριζε την πόλη στα δύο πριν την ένωσή της και φυσικά το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι. Ακολουθεί επίσκεψη στο PergamonPanorama γιατί η ελληνική πτέρυγα του Μουσείου της Περγάμου ανακαινίζεται για κάποια χρόνια ήδη, άρα δεν βλέπουμε τον Βωμό της Περγάμου. Όλα τα αρχαία αγάλματα μεταφέρθηκαν στο PergamonPanorama όπου βλέπουμε τα ελληνικά αγάλματα, που μεταφέρθηκαν εκεί, και σε ψηφιακή μορφή βλέπουμε τον Βωμό της Περγάμου εκεί, καθώς και όλη την Ακρόπολη της αρχαίας Περγάμου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στα στέκια του πρώην ανατολικού τομέα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – (προαιρετικά) ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ & ΠΟΤΣΝΤΑΜ
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο γοητευτικό Πότσδαμ πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου και τα παλάτια του. Το Δημαρχείο (Pατχάους) του 18ου αιώνα και η Nικολάικιρχε που δεσπόζει στην αγορά της πόλης, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον μας πριν καταλήξουμε στο Bασιλικό Παλάτι Σαν Σουσί, της υπέρτατης έκφρασης του ροκοκό. Το παλάτι το οποίο το 1990 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλάτωμα που κατασκευάστηκε για το Φρειδερίκο το Mεγάλο και προοριζόταν για καταφύγιο «ξεγνοιασιάς» (SansSouci), όπου ο μονάρχης θα μπορούσε να αφοσιωθεί στη μουσική και στη φιλοσοφία. Το μεσημέρι επιστροφή στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για μία επίσκεψη στην αγορά και το θρυλικό πολυκατάστημα KA-DE-WE. Για το βράδυ προτείνουμε μία μπύρα στη SavignyPlatz ή το υπερθέαμα Βαριετέ στο διάσημο Friedrichstadtpalact.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ – Προαιρετική δεύτερη ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την όμορφη πόλη. Επισκεφθείτε την καρδιά του νέου Βερολίνου την PotsdamerPlatz – την πλατεία που δεν κοιμάται ποτέ .. Εδώ βρίσκεται το SonyCenter με τον εντυπωσιακό θόλο, το filmmuseum με κοστούμια της ΜαρλενΝτιντριχ, και το Casino. Επίσης μπορείτε να ξεναγηθείτε στην MarkthalleNeun στο Kreuzberg, είναι μια από τις λίγες αγορές που έχουν διασωθεί από το 19ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε τοπικούς σεφ να παρασκευάζουν νόστιμα και οικονομικά πιάτα απ’ όλο τον κόσμο. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το γερμανικό κοινοβούλιο, γνωστό σε όλους Reichstag, όπου πάνω στο νεοκλασικό κτίριο χτίστηκε τον 20ο αιώνα ένας γυάλινος τρούλος

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα

1 χειραποσκευή& 1 προσωπικό αντικείμενο – αθροιστικό βάρος 10kg κατ’ άτομο
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Βερολίνου
Διαμονή τριών(3) διανυκτερεύσεων σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
Αρχηγός – Συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:
Βαλίτσα 20kg – περίπου 100€ ανά βαλίτσα
Επιλογή θέσης στο αεροπλάνο
Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
Είσοδοι σε μουσεία
Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά


Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλείψεις
Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα 15-ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές


Ξενοδοχεία:
HOTEL PARK INN BY RADISSON ALEXANDER PLATZ 4*


Πτήσεις:

FlyScoot
ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ  |  TR720  |  07.25 – 09.20
ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ  |  TR721  |  10.20 – 14.05