Πρωτοχρονιά στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες

(Πράγα – Βουδαπέστη – Βιέννη – Μπρατισλάβα – Βελιγράδι – Δρέσδη)

9ήμερη οδική εκδρομή

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2024 έως και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

Τιμή Συμετοχής κατ’ άτομο σε 2κλινο ΗΒ: 675,00€ (early booking 645,00€ έως 20/10)

Παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες: 600,00€
Μονόκλινο Δωμάτιο: 850,00€

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ: Αναχώρηση στις 02:00 από Πλατεία Ομονοίας και 05:00 από Πλατεία Γεωργίου με προορισμό το Κραγκούγιεβατς Σερβίας. Μέσω Ιονίας Οδού και έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταυτοτήτων (απαραίτητες ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες) και συνεχίζουμε για Σερβία και την πόλη Κραγκούγιεβατς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε χρόνο για σύντομη επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης. Ακολούθως, συνεχίζουμε για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη» αργά το απόγευμα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια, προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσουμε φωταγωγημένα τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης): Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Ακολούθως, διασχίζοντας το Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο New York Cafe, ίσως το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την πανέμορφη, μεσαιωνική Πράγα. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο συνοριακό σταθμό. Έλεγχος ταυτοτήτων. Άφιξη στη ‘’Χρυσή πόλη’’ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρωτοχρονιάτικο δείπνο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση πόλης)-ΚΑΡΛΟΒΙ-ΒΑΡΥ: Πρωινό, και ξεκινάμε με την ξενάγηση της πόλης. Αρχίζουμε από την ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ με το μεγαλοπρεπή ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟ, κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να συναντήσουμε το ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, καθώς και τη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ και να καταλήξουμε στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ με το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ, την οδό ΠΑΡΙΣΙΩΝ και την ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τέλος τη γέφυρα του ΤΣΕΧ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ από τον αυτοκράτορα ΚΑΡΟΛΟ τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων , των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ο ΓΚΑΙΤΕ , ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ο ΜΠΑΧ, ο ΜΑΡΞ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – (ΔΡΕΣΔΗ): Πρωινό και ξεκινάμε για μια μονοήμερη εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ, τη «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ» . Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Χρόνος ελεύθερος γεύμα (προαιρετικά) και επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Πρωινό και αναχώρηση για την Αυστριακή πρωτεύουσα τη ΒΙΕΝΝΗ. Άφιξη στην πόλη των Μότσαρτ και Στράους. Μετάβαση στο παλάτι του Σένμπρουν με τα 1.400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του. Κατά την πανοραμική μας περιήγηση, θα δούμε ακόμη την κρατική Όπερα, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών κ.α. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προαιρετική βραδινή έξοδος. διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΠΑΡΑΤΣΙΝ: Πρωινό και αναχωρούμε μέσω της γνωστής διαδρομής (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΣΕΓΚΕΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ), με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, για την πόλη του ΠΑΡΑΤΣΙΝ. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΑΡΑΤΣΙΝ- ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Πάτρα και Αθήνα, μέσω Ιονίας Οδού, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* με πρωινό.
2 δείπνα στα ξενοδοχεία της Σερβίας.
Πρωτοχρονιάτικο δείπνο, στη Πράγα.
ΔΩΡΟ ημερήσια εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ.
Ξεναγήσεις από τοπικούς ξεναγούς (Βουδαπέστη, Πράγα, Βιέννη, Βελιγράδι).
Αρχηγός/ συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
Κρουαζιέρα στο Δούναβη (30€).
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (45€).