Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη – Βιέννη – Βελιγράδι

6ήμερη οδική εκδρομή

Δευτέρα 23 έως και Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2024

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε 2κλινο ΗΒ: 430,00€ (early booking 395,00€ έως 25/10)

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ -ΠΑΤΡΑ- ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Αναχώρηση στις 02:00 από Αθήνα. Μετάβαση στην Πάτρα και αναχώρηση στις 05:00 από πλατεία Γεωργίου με προορισμό τη Σερβία. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταυτοτήτων (απαραίτητες ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες) και συνεχίζουμε για Σερβία και την πόλη Κραγκούγιεβατς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη», την πανέμορφη Βουδαπέστη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το προαιρετικό Ρεβεγιόν μας, διασκέδαση και δείπνο σε μαγαζί με τσιγγάνικα βιολιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης) Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Ακολούθως, διασχίζοντας το Δούναβη, θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη. Έπειτα, επιστροφή στη Βουδαπέστη το μεσημεράκι και θα απολαύσουμε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα όλοι μαζί στο ξενοδοχείο μας! Το βραδάκι ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, συνοδεία του ξεναγού μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης) Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, διασχίζοντας την πανέμορφη αυστριακή ύπαιθρο. Άφιξη στην πόλη των Μότσαρτ και Στράους. Μετάβαση στο παλάτι του Σένμπρουν με τα 1.400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του. Κατά την περιήγησή μας, θα δούμε ακόμη την Όπερα, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο νεογοτθικό Δημαρχείο, όπου εκεί στεγάζεται μια από τις πιο διάσημες Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών κ.α. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βουδαπέστη το βράδυ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε χρόνο για σύντομη επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης, συνοδεία του ξεναγού μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Κραγκούγιεβατς, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταυτοτήτων και συνεχίζουμε για Πάτρα και Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Danubius Hungaria City Center 4*(Budapest, Rákóczi út 90, 1074)
2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) στο Κραγκούγιεβατς: Hotel Kragujevac 4* (Kralja Petra I 18, Kragujevac 34000)
Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη 25/12.
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό.
Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.
Ρεβεγιόν με δείπνο και τσιγγάνικα βιολιά στις 24/12.
Κρουαζιέρα στο Δούναβη (30€).
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€).
Είσοδος στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου-Βουδαπέστη (7€).
Είσοδος στην εκκλησία του Αγίου Σάββα-Βελιγράδι (4€).